miércoles, 12 de marzo de 2008

LA BLOGOSFERA EDUCATIVA EN LA LLISTA DE FAVORITS

El meu llistat de Blogs encontrats i consultats relacionats en l'Educació Infantil i les noves tecnologies:

- 1.El blog de Rocio:
http://elblogderocio.blog.com/?page=2
-2. El Rincon del Ordenador
http://elordenadoreninfantil.blogspot.com/
-3. La Clase de Luna:
http://laclasedeluna.blogspot.com/
-4. Educación Infantil 0-6.Pescant idees
http://laclasedeluna.blogspot.com/
- 5.Blog de Recursos TIC en Educación
http://rociocabanillas.blogspot.com/
-6. Palo TIC
http://palotic.es/wordpress/
-7. EDUCATIVA
http://jjdeharo.blogspot.com/
-8. Educación y TIC
http://weblogs.madrimasd.org/educacionytic
- 9.Red de Escuelas
http://www.buenosaires.gov.ar/blog/educacion
-10. Infanti- El blog de Educacion Infantil
http://infantilpauromeva.blogspot.com/
-11.Cuentos de aula de infantil
http://edublogs08.ciberespiral.net/
- 12.Llegir i escriure amb les TICS
http://educaciotic.blogspot.com/-
13.Las TIC en Infantil
http://mariarodriguezcaride.wordpress.com/
-14. Tinta fresca vlog:Uso de las Nuevas Tecnologias en Educación Infantil
http://tintafrescavlog.blogspot.com/
-15. NTAE Magisteri Infantil- UA
http://blogviatger2008.blogspot.com/


Per a buscar aquesta informació he utilitzat diferents buscadors (technoratic, google blogs...entre altres). Vull destacar que he trobat molts blogs relacionats en l'educació però no els he incluit en el meu llistat perque alguns no estaven actualitzats i altres no parlaven de les TIC. Per tant he triat aquells que més s'ajustaven al que se'ns demana en la tasca i que més interessants m'han aportat.A més a més d'aquets 14 blogs e triat aquells 5 que estaven relacionats en l'educació infantil i que més informació m'han aportat sobre aquest camp, són els següents:
1.LLEGIR I ESCRIURE AMB LES TICS.
http://educaciotic.blogspot.com/
Aquest blog pertany a l'escola Ferreries CP Castell de Santa Àqueda. En ell podem trobar un recull de treballs realitzats i una serie d'experiències. A més amés també hi ha videos i documents que parlen de la necessitat que tenen els xiquets per accedir a les noves tecnologies, de com utilitzar-lo, buscar informació... I de com treballar la lectura i l'escriptura en les noves tecnologies.

2. Tinta Fresca vlog: Uso de las Nuevas Tecnologias En Educación Infantil:
http://tintafrescavlog.blogspot.com/
En aquest blog podem trobar unas erie de videos, un dels hem pareix molt interessant,per aquest motiu el destaque, tracte d'una escola de Galicia que utilitza les noves tecnologies com a métode d'aprenentatge.
També podem trobar una sèrie de documents, articles, videos... que escriuen els professors aportat informació de rellevancia. Aquets escrits tracten temes de l'actualitat i els professors mostren la seua opinio al respecte.

3. Blog de Recursos TIC en la Educación
http://rociocabanillas.blogspot.com/
Aquest blog perteneix a Rocio Cabanilla una mestra de Huelva. En primer lloc podem trobar una webquest infantil per a treballar diferens continguts. També podem trobar documents que tracten de temes com el software libre o la competencia digital. I també un llistt de recursos educatius,webs d'altres centres per a poder contrastar informació i altres blogs d'importancia destacats per l'autora (Rocio).

4.NTAE-Magisteri Infantil- UA
http://blogviatger2008.blogspot.com/
Com podem veure es un blog utilitzat a la ciutat d' Alacant concretament en l'assignatura de Noves Tecnologies en magisteri infantil. Mostra certa curiositat ja que es un espai on els alumnes comenten diferents articles,videos...i mostren les seues opinions al respecte. Destacar que també tracte un tema importatn que es l'utilització de les noves tecnologies a l'educació infantil.

5.El Rincón del ordinador
http://elordenadoreninfantil.blogspot.com
Des del meu punt de vista crec que aquest es el que més m'ha cridat l'atenció, primerament m'agradaria destacar que ha sigut elaborat per Rosa Romero, una professora del departament de didàctica i la seua Organització Educativa. En ell podem trobar varis articles relacionats en les noves tecnologies i sobre tot en l'etapa d'educació infantil.
El text que més m'ha cridat l'atenció de tot el blog es el text que s'anomena "profesorado de infantil y su formación en TICS", en ell destaca que el professor en primer lloc té que sentir la necessitat de preparar-se be per afrontar les noves tecnologies, i aço requereix no sols coneixement sino que també mostrar un bona conducta i seguir una bona metodologia.
Al llarg del article es comenta que el prefossros no sols tenen que saber utilitzar el ordinador en particular sino que també com un recurs més a l'aula conjuntament amb els xiquets ja que pot servir per a fer activitats tant de refoç com d'ampliació.

Finalment destacar que el que aprés es en principi a buscar blogs d'altra gent, i també m'ha sorpres perque pensava que les mestres d'infantil no li traien tant de profit a les noves tecnologies. Si que sabia que utilitzaven l'ordinador com una ferramenta més de treball per a traure aquella informació que els interesava però no sabia que aquest també podia formar part de l'aula com un recurs més el qual el podem utilitzar els nens i que mitjançant aquest també podem aprendre moltíssimes coses.